500 gr. brasna = 2 kasike brasna
220 gr. putera
1 kasika secera
na vrh noza sode bikarbone
150 ml. mlijeka
2 kasike suhog kvasca
1 zumanjak za premazivanje kolaca
Fil:
djem po vasem ukusu
mozete dodat rendane jabuke i mljevene orahe
Preliv:
3 kasike vode
2 kasike secera
150 gr. cokolade
1 kasika putera
Mlijeko,2 kasike brasna i kvasac izmutite i pustite da nakvasa.
Nakvasalom kvascu dodajte secer,brasno,soda bikarbonu i otopljen puter.
Zamjesite tijesto,i podjelite na 3 djela.
Svaki dio razvite velicinu tepsije u kojoj cete pec kolac.
Nauljite tepsiju i u nju stavite jedno razvijeno tijesto.
Tijesto namazite djemomm,dodajte jabuke i orahe ako hocete.
Fil prekrite drugim tijesto pa namazite djemom.
Prekrite drugim tijestom i namazite izmucenim zumanjkom i ostavite da odstoji u tepsiji 5-10 minuta prije pecenja.
Pecite na 350F-180C dok kolac nebude gotov.
Na pec stavite vodu,secer,puter i cokoladu.
Mjesajte dok se cokolada ne istopi,malo je prohladite pa istresite preko gotovog kolaca