Jagodica u ljubavi sa čokoladom
biskvitna kora:
75 g. čokolade za kuhanje
3 jaja
30 g šećera
1 žlica brašna
malo manje od pola praška za pecivo
mlijeko ako djeca jedu
čokoladna krema:
-500 mlslatkog tučenog vrhnja
-300 g čokolade za kuhanje
voćna krema:
500 ml. slatkog tučenog vrhnja
150 g abc krem sira
100 g šećera u prahu
500 g jagoda (ili malina, ili šumskog voća ili bresaka, sve isprobano i prolazi)
za dekoraciju nekoliko komada jagoda i 1 vrećica šlaga u prahu
PRIPREMA
Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i brašno i prašak za pecivo.U bjeljanke dodati prstohvat soli i umutiti ih mikserom i dodati ručno u smjesu sa žumanjkom.U obruč za torte izrezati papir za pečenje i staviti smjesu u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
Slatko tučeno vrhnje sipati u posudu i kuhati do pred vrenje, zaliti ikomadanu čokoladu za kuhanje Kandit i mješati dok se fino ne otopi, prohladiti ju..i tako hladnu stavljai na koru
Do tada jagode staviti u mulitpraktik sa šećerom u prahu i doboro neka se prožme, dodati abc krem sir i još kratko doraditi kremu u mulitpraktiku.Slatko tučeno vrhnje izraditi dobro mikserom i u tu smjesu dodati kremu od jagoda i abc sira.
Na ohlađenu koru staviti kremu, izrezane jagode na ploške dekorirati i napraviti preljev za torte po uputi na vrećici u soku od jagoda ili ako su zamrznute jagode u soku koji se ocjedio, preliti preko torte i ukrasiti umućenim prah šlagom iz vrećice.Ostaviti nekoliko sati u hladnjaku i nakon toga guštati.
Dobar tek!
kanditdessertchef.com