Sastojci – mera je šolja od 200 ml:
- 500 ml jogurta
- 3 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
- 1 kašika kakaoa
- 1 vanilin šećer
- 5 gr cimeta
- 18 kašika pekmeza od kajsija
- 1 kašičica sode bikarbone
- 150 gr crne čokolade
- 150 ml slatke pavlake,
Priprema:
Pomešati jogurt, brašno, šećer, ulje, cimet, vanilin šećer, kakao i sodu bikarbonu.
NJima dodati 6 kašika pekmeza.
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Pola smese istresti u obložen pleh dimenzija 40 x 30 cm i staviti 10 minuta da se peče.
Možda koji minut duze zavisno od rerne, da se uhvati korica.
Izvaditi i namazati 6 kađika pemeza pa vratiti opet par minuta, opet da se uhvati korica.
Naliti zatim ostatak smese i raporediti svuda jednako.
Vratiti da se peče još otprilike 20 minuta, opet zavisno od rerne, testirajte čačkalicom gornju koru jer je donja sigurno pečena.
Izvaditi pa vreo kolač opet premazati sa pekmezom, preostalih 6 kašika.
Ostaviti da se ohladi, neka bude mlak kolač.
Otopiti zajedno sa slatkom pavlakom uz mešanje čokoladu i preliti preko kolača.
Ravnomerno rasporediti i malo prodrmati tepsiju da bi čokolada ” legla” svuda.
Ostaviti da se čokolada stegne pa vaditi razne oblike ili iseči na kocke.
Prijatno.
Izvor: Brzikolaci.com