nedjelja, 21. prosinca 2014.

Crno bijela rolada

Autor:
Ivona Bašić

Sastojci:


Biskvit
5 dkg naribane tamne čokolade
4 jaja
10 dkg šećera u prahu
1žl kristal šećera
1žl kakaa
5 dkg gustina
prstohvat soli (za bjelanjke)
Nadjev
20 dkg abc krem sira
2 dcl vrhnja za šlag
12-15 dkg šećera u prahu
vanilij šećer
Čokoladna osnovna glazura
7 dkg čok.u prahu
2,5 žl.šećera
2,5 žl.mlijeka sve miješati na niskoj temper. kad se otopi dodati
5 dkg margarina.

Priprema:


Biskvit
Na pari miješati čokoladu, kristal šećer i kakao sa 4 žlice vode dok se sastojci ne spoje.
U mlako primješati žutanjke i šećer u prahu.Dobro izmješati mikserom,a zatim dodajte gustinu (gusnel).
Bjelanjke istući u snijeg (s malo soli da se bolje istuku,ali nije sol nužna) te snijeg ručno primješati čokoladnoj smjesi .
Staviti pek papir u tepsiju ,istresti tijesto te peći 10-ak min.na 210c.
Biskvit istresti na vlažnu krpu i zarolati(sa paprom).Ostavite hladiti.
Hladan se biskvit odrola,skine pek papir te nadjene i ponovo zarola.
 
Nadjev
Šlag istucite, a sir na kratko zagrijati ,dodati šećer u prahu, vaniliju i sve promiješati.
Hladan biskvit odvojiti od krpe i pekpapira, nadjenuti te zarolati.Nakon što roladu prelijete čokoladnom glazurom,prije spremanja u frižider ostavite ju 15-ak min da se glazura stegne na sobnoj temperaturi.
U nadjev se po želji može staviti par kapi narančinog soka,a prije glazure biskvit se može premazati zagrijanom marmeladom .
 
Za čokoladnu glazuru
Promiješajte sve sastojke i otopite na niskoj temperaturi miješajući. Mlakom glazurom prelijte roladu.
abcsir.com