Šećerna glazura (royal icing) se priprema od bjelanjaka, šećera u prahu i limunovog soka. najčešće se koristi za izradu ukrasa na tortama, za dekoraciju dizanog tijesta ili medenjaka. Smjesa treba biti gusta, ali ne pretvrda. Kada glazuru od šećera pripremite obavezno je prekrijte vlažnom krpom jer se brzo suši.
Glazura od šećera – 1 način:
Sastojci:
- 500 gr šećera u prahu
2 bjelanjka
Priprema:
U posudi umutiti bjelanjke te postupno dodavati šećer u prahu. Smjesa treba biti gusta, ali ne pretvrda. za dekoracije u drugim bojama dodajte boju za kolače.
Šećerna glazura – 2 način:
Sastojci:
- 200 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- 5 kapi soka od limuna
- 2 kapi arome vanilije
Priprema:
Umutiti bjelanjak i postupno dodavati šećer u prahu uz stalno miješanje. kada postane gusta smjesa dodati sok od limuna i aromu.
Recepti-svijeta.com