nedjelja, 21. prosinca 2014.

Krem kocke u kontrastu

Sastojci:

Biskvit - 5 jaja,120gr šećera,30ml ulja,30ml vode,vanil šećer,mala kašičica cimeta,100gr brašna,50gr pudinga od čokolade,50gr kakaa,pola praška za pecivo
Preljev - 100ml vode,100ml mlijeka,60gr šećera,50gr čokolade,vanil šećer
Krema - 800ml mlijeka,70gr gustina,120gr šećera,3 vanil šećera,50gr margarina,100gr ABC sira,2.5dl tekućeg vrhnja za šlag,1  goveđa želatina
Glazura - 150gr čokolade,2 kašike vode,50gr margarina,2 kašike ulja

Priprema:

Krema - Staviti mlijeko da zakuha sa šećerom,vanil šećerom i gustinom.Gotovo prebaciti u drugu posudu i dodati margarin i ručno promiješati dok se ne otopi do kraja pa ostaviti da se ohladi.Izraditi mikserom,dodati sir te izmiješati s kuhačom..Želatinu staviti da nabubri po uputstvu s vrećice.Izlupati šlag te staviti u kremu,otopiti želatinu i staviti u kremu,sve dobro promiješati ali ne sa mikserom.
Biskvit - žumanjke izlupati sa šećerom i vanil šećerom.u jednu posudu staviti sve suhe sastojke te dodati žumanjcima te izmiješati i dodati ulje i vodu.Dobro promiješati.Posebno izlupati bjelanjke te dodati smjesi i lagano ih umiješati kuhačom da ostane pjenasto.Tepsiju u kojoj će se peći nauljiti i istresti smjesu.Bude dosta tekuće ali nebrinite ništa.Veličina lima 22x35cm.Peći 10-15min na 180°-200°C.Kada se ohladi prerezati takoda se dobije dva biskvita.
Preljev - vodu,mlijeko,šećer,vanil šećer zgrijati te dodati čokoladu da se otopi.
Slaganje - biskvit,zaliti ga s pola preljeva,više od pola kreme,drugi biskvit koji se opet zalije s preljevom te ostatak kreme.
Glazura - otopiti čokoladu s vodom,margarinom i uljem te staviti na kolač.Ostaviti u hladnjaku da se ohladi te izrezati na kocke i poslužiti uz kavu

Autor:
Marina Lovrinčević
abcsir.com