nedjelja, 21. prosinca 2014.

Kruška s rogačem

U ovom zanimljivom receptu sočna zrela kruška obogaćena je javorovim sirupom, a zatim premazana rogačem i posuta sušenim kokosom.

Vrijeme pripremanja: 10 minuta, plus vrijeme za hlađenje
Vrijeme kuhanja: 5 minuta
Za 1 osobu


Sastojci

1 zrela kruška,
15 g čokolade od rogača
5 ml (1 čajna žlica) javorovog sirupa
10 g sušenog kokosa


Način rada

1.Ogulite krušku, ali ostavite peteljku netaknutu.
2.Odrežite malenu krišku s donjeg dijela kruške tako da može stajati uspravno, a zatim je stavite u zdjelu.
3.Javorov sirup pomiješajte s malo kipuće vode i time zalijte krušku, tako da je posve prekrijete. Ostavite da se ohladi.
4.Kad se ohladi, izvadite krušku iz sirupa i oprezno je osušite. Stavite krušku u malenu zdjelu za posluživanje.
5. Razmrvite čokoladu od rogača i stavite je u malenu vatrostalnu posudu.
6.Posudu stavite u drugu u kojoj kuha voda na laganoj vatri, te čekajte da se rastopi, povremeno miješajući.
7. Rastopljenom čokoladom namažite krušku, pričekajte da se malo stvrdne, a zatim je pospite sušenim kokosom
8.Prije posluživanja stavite u hladnjak na 2 - 3 sata.


Prijedlog za serviranje

Poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili jogurt.


Napomena

Upotrijebite breskvu ili nektarinku umjesto kruške. Možete upotrijebiti čokoladu zakuhanje. Javorov sirup zamijenite medom.


Savjet

Kako biste dobili još privlačniji desert, pecite kokos ispod grilla prije nego njime pospete krušku.



Izvor: Kuhanje za jednu osobu
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/