nedjelja, 21. prosinca 2014.

OREO Cheesecake

Autor:
Anica Mirosavljević

Sastojci:


Za Podlogu:
250 gr Oreo keksa
80 gr maslaca

Za Kremu:
350 gr ABC krem sira
60 gr šećera u prahu
1 žlica arome vanilija
10 grama želatine (goveđe)
50 ml vode
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
100 gr Oreo keksa
20 ml limunova soka

Za Ukrasiti:
3-4 jagoda
3-4 oreo keksa

Priprema:

U elektricnoj sjeckalici usitnite Oreo kekse, dodajte omekšani maslac, dobro sjedinite smjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu (ø 23 cm).Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu od sira.U posudi pomiješajte krem sir, šećer i aromu vanilije, pridodajte limunov sok. Nekoliko minuta sve lagano miješajte elektricnom miješalicom.Želatinu pomiješajte s hladnom vodom. Ostavite oko 10 minuta dok ne nabubri, pa
smjesu zagrijte (ne smije zakuhati) da se želatina rastopi. U slatko vrhnje koje ste zagrijali na sobnu temperaturu, dodajte otopljenu bijelu čokoladu i postepeno dolijevajte rastopljenu želatinu. Izmiješajte.Dobro izmiješajte pripremljene kreme od sira i vrhnja s cokoladom tako da se svi sastojci sjedine i dodajte malo limunove korice i soka od limuna.Kremi dodajte Oreo kekse koje ste prethodno grublje zdrobili rukama.Gotovu kremu prelijte preko ohladene podloge od keksa. Cheesecake stavite u hladnjak da se dobro ohladi najmanje tri sata, a najbolje preko noci.Prije posluživanja ukrasite komadicima keksa i narezanim jagodama te neizmjerno uživajte. 

abcsir.com