nedjelja, 21. prosinca 2014.

Savršena torta

Autor:
Almir Nuhanović

Sastojci:

Za biskvit je potrebno:
4 jaja,
4 kasike brasna,
4 kasike secera,
4 kasike cokolade u prahu,
4 kasike ulja,
4 kasike mlijeka,
1 mala kasicica praska za pecivo..

Za namociti biskvit je potrebno:
1dcl cokoladnog mlijeka,


Za kremu je potrebno:
500gr ABCsira,
100gr secera u prahu,
100gr maslaca,
200gr Nutelle...

Za cokoladnu glazuru je potrebno:
100gr cokolade 
0,5dcl vrhnja za slag...
Jos potrebno:
2dcl vrhnja za slag
cokoladne mrvice..

Priprema:

Priprema:
jaja umutiti sa secerom da budu kremasta..Brasno,cokoladu u prahu i prasak za pecivo izmijesati..U jaja dodati mlijeko i ulje a onda i suhe sastojke lagano umijesati..Istresti u kalup i peci 10min na 180C..Ohladiti biskvit i namociti ga sa mjesavinom cokoladnog mlijeka ...Izmiksati ABC sir sa secerom..Maslac izmiksati sa Nutellom da bude kremast i onda to umijesati u sir pa staviti preko biskvita..Cokoladu izlomiti ,dodati joj vrhnje i na pari mijesati dok se neotopi u vrhnju i preliti preko torte..Umutiti vrhnje za slag ,dekorisati tortu i posuti sa coko mrvicama

abcsir.com