četvrtak, 11. prosinca 2014.

Sweet torta – Neobično ukusna i nježna

 Kora :

7 belanaca
300 grama secera
kasika sirceta
100 grama mlevenog pecenog kikirikija
Fil :

14 zumanaca
16 kasika secera
1 litar mleka
100 grama bele cokolade
6 Sweet cokoladica
2 margarina
Glazura :

300 grama crne cokolade
malo margarina ili ulja
Umutiti belanca sa kristal secerom u cvrst sam dok se sav secer ne istopi i na kraju dodati kasiku sirceta. U pleh oblozen pek papirom posuti mleveni peceni kikiriki,pa preko toga lepo rasporediti smesu za koru. Susiti koru 2 sata na 100 stepeni. Tako napraviti 2 kore. Pomesati zumanca, i 3 dl mleka i dobro promesati da nema grudvica. U ostatk mleka sipati ostatak secera i staviti da se kuva. U provrilo mleko usuti smesu od zumanaca,mleka i gustina. Ubaciti i belu cokoladu. Mesati neprestano da vam fil ne zagori. U hladno umutiti razradjen margarin i na kraju iseckane Sweet cokoladice. Kore okrenuti da kikiriki bude gore. Nafilovati kore i na kraju obloziti cokoladom koju ste istopili na pari sa margarinom ili uljem. Posuti ostatkom kikirikija.



(mojislatkisi.blogspot.com)