nedjelja, 28. prosinca 2014.

Torta sa malinama


Biskvit 1:
  • 3 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica mlijeka
  • 12 žlica brašna
  • 100 gr prženih badema
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice čokolade u prahu
Biskvit 2:
  • 3 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 5 žlica mlijeka
  • 2 žlica ulja
  • 12 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
Krema:
  • 700 ml mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 5 žlica gustina
  • 200 gr margarina
  • 3 žlica nutele
  • 50 gr mliječne čokolade
Dodatni sastojci:
    • 500 gr malina
    • 1 preljev za torte
    • šlag za dekoraciju
Priprema:
Prvi biskvit ispeći i kada se ohladi prerezati ga. Drugi biskvit ispeći i ostaviti ga da se ohladi.
Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin otopljenu čokoladu i nutelu. Potom ručno umiješati i 200 gr malina. Na podlogu staviti tamni biskvit i malo ga namočiti mlijekom i rumom te premazati sa polovinom kreme. Preklopiti sa svijetlim biskvitom, staviti ostatak kreme i na kraju tamni biskvit. Na vrh naslagati ostatak malina i preliti preljevom za torte. Ukrasiti po želji.