nedjelja, 21. prosinca 2014.

Vulkan torta

Sastojci:

Kora:
  • 5 kom jaja
  • 180 g šećera
  • 100 g brašna
  • 30 g  goveđa gustina
  • 30 g kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g margarina/putera
Fil:
  • 30g želatina,
  • 400ml vrhnja,
  • 100g ABC sira,
  • 200g šećera,
  • 500g bobičastog voća ili nekog drugog po želji.

Priprema:

Ispeci koru i prepoloviti je na dvije. Jednu koru isijeci na trake( duge trokutove). Želatin potopiti u 1dl soka ili vode. Zatim ga pomiješati s vrhnjem te im dodati ABC sir i miješati lagano mutilicom ručno. Dodati šećer i malo voća.Stavimo koru (neisječenu) na podlogu, fil koji smo ohladili u frižideru u dubljoj zdjeli, istresti na koru i to tako da samo prevrnemo zdjelu te da fil zadrži oblik zdjele. Preko toga redati isječene dijelove druge kore,na kraju u sredinu staviti voće. Prijatno!
Autor:
Safeta Momkovic
abcsir.com