nedjelja, 4. siječnja 2015.

Raffaello torta



BISKVIT:
- 7 bjelanjaka
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 70g oštrog brašna
- 150g kokosovog brašna
- 2 žlice gustina
KREMA:
- 7 žumanjaka
- 2 pudinga od vanilije
- 700 mL mlijeka
- 100g maslaca
- 100g šećera u prahu
- 500 mL slatkog vrhnja
JOŠ POTREBNO:
- 12 komada Petit Buere keksa
- 100 mL mlijeka
- za posipanje 50g kokosa
BISKVIT:
1. Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170'c oko 15-20min dok površina ne postane lagano žuta.
4. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje. Možete ga navlažiti s malo mlijeka.
KREMA:
1. Žumanjke izmješajte s pudingom i 200mL mlijeka.
2. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umješajte pripremljenu smjesu i usipati gustin. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3. Maslac i šećer u prahu izmješajte mikserom i umješajte u hladnu kremu.
4. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5. Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu posipajte kokosovim brašnom.
P.S. Torta nije čokoladna, ali je fantastična :
kanditdessertchef.com