srijeda, 7. siječnja 2015.

Stracciatella – gris kocke


Potrebno:
  • 8 dl mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 2 dl pšeničnog grisa
  • 8-10 žlica šećera (ovisi kako slatko volite)
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 15 dag margarina ili maslaca
Za stracciatella kremu:
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 2 rebra čokolade za kuhanje
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 vrećica goveđe želatine fix
I još: Malo pakiranje keksa pettit beure
Priprema:
  1. Miksati žumanjke sa šećerom, postepeno dodavati količinu od 3 dl mlijeka koje ste prethodno odvojili od ukupne količine od 8dl i gris.
  2. Ostatak mlijeka pustiti da zavrije pa u njega ukuhati smjesu od žumanjaka i grisa. Miješajući kuhati 5-7 minuta dok se krema ne zgusne. U još mlačnu kremu dodati kiselo vrhnje a kada se ohladi dodati izrađen margarin.
  3. Za stracciatella kremu miksati vrhnje za šlag, dodati 3 žlice šećera u prahu pa kada se zgusne dodati želatinu i kiselo vrhnje. Na kraju ručno umiješati naribanu čokoladu.
  4. U lim srednje veličine složiti kekse kratko namočene u hladno mlijeko, preko keksa rasporediti žutu kremu a povrh nje i stracciatella kremu.
  5. Dobro rashladiti i poslužiti uz čokoladni preljev.
Recipeci.com