četvrtak, 1. siječnja 2015.

Voćna torta sa ananasom i bananom


Biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 2 vanilije
  • naribana korica od limuna
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice mlijeka

Žumanjke pomiješati sa šećerom i vanilija šećerom, dodati ostale sastojke i na kraju pjenasto umućene bjelanjke. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu. Peći na 180˚C oko 40 minuta. Ostaviti biskvit da se ohladi i prerezati ga na pola.
Bijela krema:
  • 850 gr ananasa (konzerva)
  • 2 dl vode
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice gustina
  • 2,5 dl vrhnja
Šećer i gustin dobro pomiješati u vodi i smjesu skuhati u soku od ananasa. Kada se krema skuha ostaviti da se ohladi i dodati umućeno vrhnje za šlag.
Žuta krema:
  • 3 žumanca
  • 2 vanilija šećera
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice gustina
  • 4 dl mlijeka
  • 2,5 dl vrhnja za šlag
Pomiješati dobro žumanjke sa šećerom, vanilija šećerom i gustinom te skuhati u mlijeku. Kada se krema ohladi dodati umućeno vrhnje za šlag.
2 banane isjeckajte na kolutiće i nakapajte limunovim sokom da ne potamne te ih pospite sa šećerom.
Tortu slagati: biskvit – bijela krema – ananas (lagano ga utisnite u kremu) – biskvit – žuta krema – banane – umućeni šlag po vrhu i okolo torte.
Za kraj naribajte krupno jednu bijelu čokoladu te tortu ukrasite sa svih strana.
Recepti-svijeta.com