Sastojci:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 gr brašna
- 25 gr skroba ( gustina )
- 60 gr kokosovog sitnog brašna
Krem i garniš:
- 1 konzervirana ananasa u kriškama (340 gr)
- 400 ml slatke pavlake
- 100 gr kokos pahuljica
- kandirani ananas odgore
Prirpema:
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Ulupati žumanca sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati vanilin šećer.
Belanca ulupati sa kristal šećerom.
Žumancima doadti brašno, skrob i kokos, promešati i dodati na kraju ulupana belanca.
Sve sjediniti sa lopaticom, lagano mešajući.
Smesu rasporediti u obložen pleh i peći 10 – 15 minuta.
Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.
Za to vreme ulupati slatku pavlaku i od ulupane slatke pavlake oduzeti nekoliko kašika da bi se rolat namazao okolo i dekorisao.
Ostatku slatke pavlake dodati 50 gr kokos pahuljica i ananas iseckan na kockice.
Ovim kremom premazati ohladjenu koru i opet uviti.
Ostaviti tako u frižider sat vremena.
Izvaditi i dekorisati sa preostalom slatkom pavlakom, kokos pahuljicama i kandiranim ananasom, a može i svežim.
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Ulupati žumanca sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati vanilin šećer.
Belanca ulupati sa kristal šećerom.
Žumancima doadti brašno, skrob i kokos, promešati i dodati na kraju ulupana belanca.
Sve sjediniti sa lopaticom, lagano mešajući.
Smesu rasporediti u obložen pleh i peći 10 – 15 minuta.
Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.
Za to vreme ulupati slatku pavlaku i od ulupane slatke pavlake oduzeti nekoliko kašika da bi se rolat namazao okolo i dekorisao.
Ostatku slatke pavlake dodati 50 gr kokos pahuljica i ananas iseckan na kockice.
Ovim kremom premazati ohladjenu koru i opet uviti.
Ostaviti tako u frižider sat vremena.
Izvaditi i dekorisati sa preostalom slatkom pavlakom, kokos pahuljicama i kandiranim ananasom, a može i svežim.