nedjelja, 31. svibnja 2015.

Sladoled od jagoda

Sastojci

Sladoled od jagoda
250g
jagoda
1/4
limuna
700g
slatkog vrhnja
300g
šećera

Način pripreme

Očistiti i oprati jagode. 
Izvagati 250g voća i propasirati ga. 

U tu kašu dodati sok od četvrt limuna. 

U posebnoj posudi tući 300g slatkog vrhnja i 100g šećera, pa kad se dobije čvrsta smjesa dodati kašu od jagoda. 

Mješavinu staviti u limenu posudu, pa u najhladniji dio hladnjaka. 

Posebno istući ostatak slatkog vrhnja i šećera. 

Služiti:
Na dno staviti sladoled, prekriti tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti preostalim jagodama razrezanim napola. 

Napomena:
Dok se sladoled smrzava, staviti i jagode i slatko vrhnje u hladnjak da se dobro rashladi.

Bosanskikuhar.ba