ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Čokolada-Banana torta


Sastojci

2 šalice (400 grama) bijelog šećera
3/4 šalice (245 grama) brašna
3/4 šalice (75 grama) nezaslađenog kakao praha
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 velika jaja
1 šalica pirea od zrela banana ( 2 banane srednje veličine )
1 šalica (240 ml) tople vode
1/2 šalice (120 ml) mlijeka
1/2 šalice (120 ml) ulja
1/2 žličice ekstrakta vanilije

Čokoladna glazura

227 grama čokolada, izrezati na male komadiće
3/4 šalica (180 ml) slatkog vrhnja
1 žlica (14 grama) neslanog maslaca
Priprema

U veliku zdjelu umutiti zajedno šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. I staviti na stranu.
U drugu veliku zdjelu umutiti zajedno jaja, pire banane, vodu, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije.
Sada ove sastojke sastaviti i dobro umutiti.
Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za pečenje i peći oko 35 do 40 minuta.
Nakon toga izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Čokoladna glazura

Stavite izrezanu čokoladu u jednu metalnu posudu i ostavite na stranu.
Stavite vrhnje i maslac u drugu posudu i zagrijte u mikrovalnoj.
Sipati vrelu smjesu po čokoladi i ostaviti da se ohladi 5 min.
Zatim miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kad se smjesa potpuno ohladi mutiti žicom je dok ne omekša.
I pelijte glazurom tortu. Također, tortu možete ukrasiti svježim bananama.

joyofbaking.com