ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Kolač od šumskog voća i sira


SASTOJCI

kora
3 šalice izmrvljenog petit keksa
¼ šalice šećera
½ šalice maslaca, rastopljeni

punjenje
800 g kremastog sira
4 jaja
¾ šalice šećera
3 žlice brašna
¼ šalice mlijeka
1 žlica limuna
1 žličica ekstrakta vanilije

preljev
1 šalica kupina
1 šalica malina
½ šalice šećera
2 žlice vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175 ° C.
U posudu dodati keks, šećer i maslac te dobro promiješati da se sastojci sjedine. Dobijenu smjesu staviti u plitku posudu i poravnati površinu. Staviti posudu u hladnjak dok radite nadjev.

U drugu posudu dodajte sir, šećer i brašno te dobro izmiksajte, a zatim dodati preostale sastojke i nastavite miksati nekoliko minuta dok smjesa ne postane glatka.
Nakon toga dobijenu smjesu premazati preko kore i pecite u pećnici 15 minuta. Nakon toga uključite pećnicu do 120 ° C i peći još sat i pol.

Kada završite, pustite da se ohladi oko sat vremena a onda ostavite da odstoji još nekoliko sati unutar hladnjaka.

Za preljev: dodajte sastojke u šerpu i kuhati na laganoj  vatri 15 do 20 minuta ili dok se ne zgusne . Jednostavno!

Kada se kolač i preljev potpuno ohlade, premažite preljevom kolač i poslužite!

bakingglory.com