ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Krem torta / kolač

Sastojci
12 osoba
150 do 200 g pti-ber keks

Sastojci za prvi fil:
800 ml mlijeka
150 g šećera
250 g pšeničnog griza
2 kesice vanilinog šećera 
350 g malina
200 g borovnica

Sastojci za drugi fil:
800 ml mlijeka
2 kesice pudinga sa ukusom vanile
2 kesice vanilinog šećera 
150 g šećera

Za dekoraciju:
500 ml slatke pavlake
ili 2 kesice šlaga u prahu
200 ml hladnog mlijeka

Priprema

1. Pripremiti kalup veličine 33cm X 22cm, po želji, možete uzeti uži pleh ali mora da bude puno dubok,i onda će vam kolač biti jako visok, zato je bolje uzeti veći kalup.
Naređati keks da prekrijete cijelu površinu kalupa.
2. U šerpu sipati mlijeko i šećer i kad provri sipati griz i kuhati 3 do 4 minuta da se griz skuha,skloniti i dodati vanilin šećer,promiješati i sipati vruće preko keksa. Poravnati i preko griza poredati maline i pobacati borovnice. ( voće se može stavljati po ukusu i sezoni )
    3. U šerpu sipati 500 ml mlijeka i dodati šećer i vanilin šećer i pustiti da provri a u ostatak mlijeka razmutiti  puding. Kad mlijeko provri sipati polako razmućen puding i stalno muteći sa žicom, kuhati dok se ne zgusne.Skloniti, kratko prohladiti i sipati preko voća.
    Pokriti sa providnom folijom i ostaviti preko noći da se potpuno ohladi i stegne.
      4. Prije služenja, umutiti šlag ( ja koristim slatku pavlaku ) i ukrasiti po želji možete staviti maline ili borovnice odozgo, također možete ukrasiti i rendanom čokoladom.
      Poslužiti hladno.