utorak, 1. prosinca 2015.

Torta sa jagodama i bijelom čokoladom


Sastojci: 

175 g mljevenog keksa, 75 g putera, 400 g bijele čokolade, 400 g jagoda, 300 g neslanog sira i 200 g slatke pavlake.
Priprema: Mljeveni keks pomiješajte sa puterom i napravite koru u kalupu za kolače. Stavite koru u frižider da se hladi oko 30 minuta. Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrotalsanoj rerni.

Odvojite nekoliko jagoda sa strane za kasnije ukrašavanje. Ostatak jagoda izmiksujte u blenderu ili ispasirajte viljuškom.
U posudi pomiješajte pasirane jagode, slatku pavlaku i sir. Sve dobro promiješajte, a zatim umiješajte i bijelu čokoladu. Smjesu sipajte preko kore, ukrasite preostalim jagodama i tortu stavite u frižider da se hladi preko noći.