Ne ZaboravitePreporučiti:▶
Sastojci za koru:
150 g putera
250 g šećera
3 jajeta
400 g džema (okus po vašoj želji)
200 g mljevenog keksa
3 kašike brašna
200 g čokolade
Sastojci za premaz od oraha:
300 g džema
200 g sjeckanih oraha
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180C. Puter omekšati na sobnoj temperaturi pa izmutiti sa šećerom. Puteru dodati džem i jaja pa nastaviti sa mućenjem. Dodati keks i brašno pa ponovo izmutiti.
Tijesto zatim istresti u nauljenu tepsiju i fino poravnati. Preko tijesta rasporediti komadiće čokolade pa lagano dlanovima utisnuti. Peći oko 30 minuta, zatim ugasiti peć, ali kolač ostaviti u peći jos 10-15 minuta.
Zagrijati džem, dodati mu sjeckane orahe pa sve to izmiješati. Izvaditi kolač iz peći pa preko toplog kolača rasporediti pomiješan džem i orahe. Ohladiti pa isjeći na željene komade.
Ne ZaboravitePreporučiti:▶