Potrebno je: 500 g svježeg kupusa, sok od pola limuna,
sol po osobnom ukusu, ali poželjno je što manje!
Očistiti kupus, samljeti ili naribati, malo posoliti i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Masu dobro ocijediti kroz dvostruku gazu. Dobivenom soku dodati sok od limuna. Sok se uzima između obroka, a ukoliko izaziva probavne smetnje - piti ga sat nakon obroka, a prije obroka popiti čaj od kamilice i kima (1:1).
Sok se ne smije iscijediti pa čuvati u hladnjaku, a pogotovo se ne može pasterizirati! Isto tako, sok se ne može na bilo koji način prerađivati jer gubi na efikasnosti.
( biljke-kao-lijek.blogspot.com)
Očistiti kupus, samljeti ili naribati, malo posoliti i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Masu dobro ocijediti kroz dvostruku gazu. Dobivenom soku dodati sok od limuna. Sok se uzima između obroka, a ukoliko izaziva probavne smetnje - piti ga sat nakon obroka, a prije obroka popiti čaj od kamilice i kima (1:1).
Sok se ne smije iscijediti pa čuvati u hladnjaku, a pogotovo se ne može pasterizirati! Isto tako, sok se ne može na bilo koji način prerađivati jer gubi na efikasnosti.
( biljke-kao-lijek.blogspot.com)