Brzi Scwarzwald kolač:
Biskivt:
4 kom. jaja,
100 gr. šećera,
1 kesica Laganini vanilinog šećera,
120 gr. brašna,
2 kašike Master kakao praha,
½ Laganini praška za pecivo,
100 ml. mlijeka,
70 ml. ulja,
po želji cimeta.
Jaja i šećer pjenasto izmješati, dodati ostale sastojke i staviti peći na 175 stupnjeva u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju.
Nadjev:
Staklenka kompota sa višnjama, 2-3 kašike šećera po želji, 1Laganini puding (vanilija ili čokolada, po želji)
U međuvremenu kratko kuhati kompot od višanja sa šećerom i umiješati puding razmućen u malo hladne vode. Kuhati dok se ne zgusne.
Na topao biskvit premazati topao nadjev.
Umutiti dvije Laganini šlag pjene i ukrasiti ohlađen kolač.
ARNELA TARČINOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak
Biskivt:
4 kom. jaja,
100 gr. šećera,
1 kesica Laganini vanilinog šećera,
120 gr. brašna,
2 kašike Master kakao praha,
½ Laganini praška za pecivo,
100 ml. mlijeka,
70 ml. ulja,
po želji cimeta.
Jaja i šećer pjenasto izmješati, dodati ostale sastojke i staviti peći na 175 stupnjeva u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju.
Nadjev:
Staklenka kompota sa višnjama, 2-3 kašike šećera po želji, 1Laganini puding (vanilija ili čokolada, po želji)
U međuvremenu kratko kuhati kompot od višanja sa šećerom i umiješati puding razmućen u malo hladne vode. Kuhati dok se ne zgusne.
Na topao biskvit premazati topao nadjev.
Umutiti dvije Laganini šlag pjene i ukrasiti ohlađen kolač.
ARNELA TARČINOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak