Tijesto:
125gr maslaca
125gr šećera
250gr brašna
1 čajna kašika Laganini praška za pecivo
1 jaje
FIL:
1 kg jabuka
200gr šećera
2 pak.Laganini vanil šećera
2 Laganini pudinga od vanilije
½ l soka od jabuke
1 Laganini šlag pjena
cimet za posuti po kolaču
Priprema:
Od navedenih sastojaka napraviti tijesto. Kalup promjera 26cm.Od tijesta napraviti malu jufkicu staviti u kalup i prstima razvući po rubovima kalupa ili jedan dio tijesta odvojiti za rub i naknadno staviti i zalijepiti za pod.
Sok od jabuka,šećer,vanil šećer kuhati ,malo soka odvojiti da možete razmutiti puding. Jabuke očistiti i izrezati na kockice i staviti u prokuhali sok i dodati puding(puding će stisnuti masu)kuhati samo malo.Smjesu istresti na tijesto u kalup i staviti peći na 180 stepeni 40 min.
Kada se kolač ohladi staviti šlag pjenu i posuti cimetom.
Kolač ne mora imati šlag,možete samo posuti cimetom ili štaub šećerom.
ALMASA HADŽISELIMOVIĆ
https://www.facebook.com/laganini.vispak