četvrtak, 18. prosinca 2014.

LEDENO ZADOVOLJSTVO



Kora:

7 bjelanaca

7 kasika secera

6 kasika brasna

3 kasike Master kokosa

pola Laganini praska za pecivo
2 kasike ulja

Fil:
500 ml mlijeka
6 kasika brasna
7 zumanjaca
8 kasika secera
1 Laganini vanilin secer
200 ml mlijeka
250 gr margarina
1 kesica Laganini slag kreme od vanilije


Priprema:

7 bjelanaca umutiti sa 7 kasika secera.
Kad se umuti dodati 6 kasika brasna, 3 kasike kokosa, pola praska za pecivo i 2 kasike ulja.
Sve izmjesati i istresti u cetvrtasti pleh.
Peci oko 30 min na 180stepeni.
Kad je kora ispecena izvaditi je i zaliti sa 100 ml vruceg mlijeka.
Priprema fila:
U serpu na sporetu sipamao 500 ml mlijeka.
U sud stavimo 6 kasika brasna, 7 zumanaca, 8 kasika secera, 1 vanilin secer te sipamo 200 ml mlijka i promjesamo zicom za mucenje.
Neprekidno mjesajuci zicom u provrelo mlijeko dodamo sadrzinu iz suda.
Kad krem dobije potrebnu gustinu skinemo ga sa sporeta.
Ostavimo krem da se ohladi.
U ohladjenu kremu umiksamo 250 gr omeksalog margarina(ja stavim pola margarin a pola maslac).
Koru isjecemo na tri dijela, filujemo kore jednu na drugu.
Odozgo premazemo laganini slag kremom od vanilije.
Prijatno!

DELILA HASEČIĆ