četvrtak, 11. prosinca 2014.

Napravite Mikado Tortu

Sastojci
  • biskvit
  • 2 jaja
  • 100 g margarina
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 omot praška za pecivo
  • 10 g kakaoa nadjev
  • 500 g smrznutoga šumskog voća
  •   2 kašike šećera
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 3 kašike šećera
  • 2 omota  kremfixa (učvršćivač pavlake)
glazura
 200 g čokolade s rižom  10g  margarina  0,5 dl slatkoga vrhnja
Priprema
Mikserom miješati margarin sa šećerom i dodati jaja; kada je homogeno, umiješati brašno, kakao i prašak za pecivo
Kalup za torte nauljiti i na dno staviti papir za pečenje izrezan u obliku kruga; staviti biskvitnu smjesu u kalup i peći na 180°C oko 40 min
Biskvit ohladiti, izvaditi iz kalupa i staviti na tanjir za tortu i obložiti ga obručem kalupa za tortu
Odmrznuto šumsko voće rasporediti po biskvitu i natopiti ga sokom koji je voće pustilo; posuti šećerom
Vrhnje kratko miješati sa šećerom; dodati kremfix i miješati dok ne postane čvrsto; rasporediti ga po voću
Čokoladu na pari rastopiti s vrhnjem i margarinom; izliti preko vrhnja
Držati u hladnjaku najmanje 3h
Korisno.net