Sastojci
- biskvit
- 2 jaja
- 100 g margarina
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 1 omot praška za pecivo
- 10 g kakaoa nadjev
- 500 g smrznutoga šumskog voća
- 2 kašike šećera
- 0,5 l slatke pavlake
- 3 kašike šećera
- 2 omota kremfixa (učvršćivač pavlake)
glazura
200 g čokolade s rižom 10g margarina 0,5 dl slatkoga vrhnja
Priprema
Mikserom miješati margarin sa šećerom i dodati jaja; kada je homogeno, umiješati brašno, kakao i prašak za pecivo
Kalup za torte nauljiti i na dno staviti papir za pečenje izrezan u obliku kruga; staviti biskvitnu smjesu u kalup i peći na 180°C oko 40 min
Biskvit ohladiti, izvaditi iz kalupa i staviti na tanjir za tortu i obložiti ga obručem kalupa za tortu
Biskvit ohladiti, izvaditi iz kalupa i staviti na tanjir za tortu i obložiti ga obručem kalupa za tortu
Odmrznuto šumsko voće rasporediti po biskvitu i natopiti ga sokom koji je voće pustilo; posuti šećerom
Vrhnje kratko miješati sa šećerom; dodati kremfix i miješati dok ne postane čvrsto; rasporediti ga po voću
Čokoladu na pari rastopiti s vrhnjem i margarinom; izliti preko vrhnja
Držati u hladnjaku najmanje 3h
Korisno.net