Sastojci
- 1.Svježi kravlji sir (500 g)
- 2.Brašno (800 g)
- 3.Maslac (300 g)
- 4.Prašak za pecivo (2 kom)
- 5.Jaje (1 kom)
- 6.Sol (2 žličice)
- 7.Sezam i kim
Recept
Količina sastojaka u ovom receptu je dovoljna za popriličnu količinu peciva. Pa ako ne planirate s njima počastiti veće društvo predlažem da prepolovite mjere ili ih budite spremni jesti par dana :).
U svježi sir dodajte otopljeni maslac, 2 žličice soli i sve izmiješajte. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete čvrsto tijesto. Kada umijesite tijesto zamotajte ga u foliju i pustite da odstoji barem pola sata u hladnjaku.
Razvaljajte tijesto na debljinu od 1 centimetra. I sada dolazimo do djela gdje si ja uštedim desetak minuta kod pripreme ovih peciva.
Prije rezanja štangica razmutite jaje s malo soli i razmažite ga cijelog po tijestu. Zatim posipajte kim i/ili sezam i tek onda s nožem izrežite štangice.
Ovako ćete izbjeći naknadno naporno i pojedinačno mazanje svake štangice :).
Posložite ih na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumene.
Dobru zabavu vam želim i dobar tek :)!
Priprema peciva kroz fotografije
IZVOR: kuharica.kontin.info