nedjelja, 14. prosinca 2014.

Rolat sa eurokremom i višnjama


SASTOJCI:

Za koru:
  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
Za fil:
  • 100 g eurokrema
  • 150 g višanja
  • 100 g čokolade
  • 150 g mlevenog keksa
  • preliv od jagode (marmelada)

PRIPREMA:

  • Umutiti belanca u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.Sjediniti žumanca sa snegom od belanaca i lagano promešati. Dodati brašno i gustin i opet promešati.
  • Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu. Posle toga koru premazati eurokremom,prelivom od od jagoda, posuti višnjama i mlevenim keksom, pa ponovo uviti u rolat.
  • Čokoladu istopiti,premazati rolat i posuti mlevenim keksom.
Saznajlako.com