subota, 13. prosinca 2014.

Srce Torta



Sastojci za patispanj:
10 jaja
10 kasika secera
20 kasika mlevenih oraha
2 kasike brasna

Sastojci za fil:
4 zumanca
250 ml mleka
1 kasika brasna
200 gr oraha
250 gr secera
1 margarin
200 gr cokolade za kuvanje

Priprema:

Umutiti jedan potispanj od 10 jajeta, 10 kasika secera, 20 kasika mlevenih oraha i 2 kasike brasna.

Bjelanca umutiti u cvrst sneg pa im dodati zumanca, secer, orahe i brasno.

Peci patispanj na 180 C dok ne naraste i blago porumeni.

Priprema fila:

4 zumanca, 250 ml mleka i 1 kasiku brasna umutiti i sve to kuvati na pari do gustine jogurta.

U to staviti 200 gr oraha.

Kad se ohladilo dodati 250 gr secera i 1 margarin.

Patispanj ako niste pekli u modli u obliku srca seci tj. oblikovati u srce ili neki drugi zeljeni oblik, pa ga podeliti na tri kore i filovati.

Na kraju preliti sa 200 gr cokolade.

Torta se moze ukrasiti i slagom, kao i sa raznim ukrasima za torte.

Prijatno!