Sastojci za patispanj:
10 jaja
10 kasika secera
20 kasika mlevenih oraha
2 kasike brasna
Sastojci za fil:
4 zumanca
250 ml mleka
1 kasika brasna
200 gr oraha
250 gr secera
1 margarin
200 gr cokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti jedan potispanj od 10 jajeta, 10 kasika secera, 20 kasika mlevenih oraha i 2 kasike brasna.
Bjelanca umutiti u cvrst sneg pa im dodati zumanca, secer, orahe i brasno.
Peci patispanj na 180 C dok ne naraste i blago porumeni.
Priprema fila:
4 zumanca, 250 ml mleka i 1 kasiku brasna umutiti i sve to kuvati na pari do gustine jogurta.
U to staviti 200 gr oraha.
Kad se ohladilo dodati 250 gr secera i 1 margarin.
Patispanj ako niste pekli u modli u obliku srca seci tj. oblikovati u srce ili neki drugi zeljeni oblik, pa ga podeliti na tri kore i filovati.
Na kraju preliti sa 200 gr cokolade.
Torta se moze ukrasiti i slagom, kao i sa raznim ukrasima za torte.
Prijatno!