subota, 13. prosinca 2014.

Torta od malina i jagoda



Sastojci za tortu:
  • 1 pakovanje gotovih kora za tortu
  • 5 dcl slatke pavlake (vrhnja)
  • 300 gr smrznutih malina ili jagoda
  • 3-4 kasike secera u prahu
  • 1 vanilin secer
  • 1 pakovanje flødeboller (12 stk) ili mancmelou, ako nemate to moze i krupno rendana cokolada.
Priprema:
Maline treba odlediti jedno 15 min. i dobro izmiksati sa 2 kasike secera.
Umutiti slatku pavlaku kao slag sa 2 kasike secera i vanilin secerom. Tome polako dodati maline i promjesati rucno.
Staviti koru na posluzavnik premazati filom i staviti 6 komada flødeboller / mancmelou (odstraniti dno i prepoloviti na pola, pa poredati po filu) i ponovo premazati filom. Staviti drugu koru, tako ponoviti postupak i premazati cijelu tortu.
Ukrasiti po zelji. Ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino torta rashladi i stegne, a potom je sjeci na parcad i sluziti.
Brzo i jednostavno.
Prijatno!
Izvor Torte kolači