Sastojci:
1 kg finog junećeg mesa
po želji janjećeg (mi ne volimo tako da nisam stavljala)
2 mrkve
3 paprika
3 paradajza
1 patlidžan
1 peršin
2 stručka celera
1 pakovanje mladog krompira (ili toliko dok ne napunite posudu)
2 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 kašike sjeckanog peršinova lista
so, biber, tucana paprika
3 lovorova lista
2 kašike ulja ili putera ili mješavine
Postupak:
Meso isjeći na kockice i staviti na dno lonca. Staviti malo soli I bibera preko. Isjeckati oba luka, celer, mrkvu i peršin posuti preko mesa. Sljedeći red staviti papriku i patlidžan. Preko narezati krompir toliko da napunite lonac. Dosoliti i pobiberiti. Staviti tucanu paprika ili malo ljute papričice. Doliti vrelom vodom da bude u istoj razini sa povrćem ili malo manje.
Peći na 375 F/190 C 2-3 sata. Ja obično izvadim poslije dva sata da provjerim razinu vode. Ako je sve u redu staviti nazad u rernu i kuhati da se povrće fino upihtija sa mesom.
BEBA HRNIĆ
halalmagazin.com