srijeda, 4. veljače 2015.

MOKA TORTA



SASTOJCI
ZA KORE
4 jajeta
18 kašika šećera
24 kašike brašna
2 kesice praška za pecivo
2 kašike čokolade u prahu ili kakaoa
26 kašika mleka

ZA FIL
1 l mleka
9 kašika šećera
250 g margarina
200 g bele čokolade
200 g mlevenih lešnika
2 kesice šlag pjene

ZA DEKORACIJU
čokoladne mrvice

PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom i svim ostalim navedenim sastojcima, pa od smese ispecite tri kore. Svaku pecite po 10 minuta na 200 stepeni. Za pečenje koristite manji, podmazan i brašnom posut pleh. Kad se kore ohlade, jednu od njih presecite napola. Najbolje je da u tu svrhu koristite jak konac. U mleko stavite margarin, šećer i čokoladu, pa, kad se istopi, dodajte mlevene lešnike i sklonite s vatre. U međuvremenu umutite šlag. U kalup stavite jednu celu koru, dobro je zalijte vrućim filom i premažite šlagom.Poklopite drugom celom korom i ponovite postupak s tanjim korama. Ako kalup ne zaptiva dobro, stavite ga u veću šerpu kako fil ne bi cureo. Kad se torta dobro ohladi, skinite kalup i premažite je šlagom, a okolo ukrasite čokoladnim mrvicama.

Izvor: http://zena.blic.rs/