petak, 6. ožujka 2015.

Baklava kolač



Pristojna zamjena za baklavu sa dodatkom soka od naranče, cimeta i meda. Ekgzotičan okus i fina tekstura.

Sastojci:
-200 g šećera
-2 žlice ulja
-3 bjelanjka
-2 jaja
-60 g brašna
-200 g sjeckanih oraha
-3 žlice soka od naranče
-prstohvat soli
-prstohvat cimeta

Preljev:
-140 g šećera
-1 jušna žlica meda
-1 dcl soka od iscjeđene naranče
-1 žlica soka od iscjeđenog limuna
-zerica cimeta
Priprema:
Izmiksajte jaja i bjelanjke sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Stavite da se peće u tepsiju veličine 20×25 ili  u kalup od torte. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata. Preljev zagrijte dok se šećer ne otopi. Pečeni kolač prelijte sa preljevom i ohladite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com