Jako ukusna mješavina lješnjaka i čokolade, kome se ne bi svidjela. Jako jednostavna torta, krema i biskvit su ista smjesa, jedna pecena, a druga ne.
SASTOJCI
• 12 jaja
• 30 dkg šećera u prahu
• 20 dkg lješnjaka (ili oraha)
• 3 žlica kakaa
• 20 dkg čokolade
• 40 dkg maslaca
• 4 dcl slatkog vrhnja ( za ukras)
PRIPREMA
Žumanjke i šećer dobro izmješati, dodati pjenasto izmješan maslac, mljevene lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umješati snjeg od bjelanjaka.
Smjesu podjeliti na dva dijela. Jedan se dio savije u namazan i mrvicama posut lim za tortu.
Pecite na temp od 185 C oko 40 min. Drugi dio staviti u hladnjak.
Kad je prvi dio gotov ohladite ga i premažite kremom.
Ukrasite vrhnjem po želji.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
• 12 jaja
• 30 dkg šećera u prahu
• 20 dkg lješnjaka (ili oraha)
• 3 žlica kakaa
• 20 dkg čokolade
• 40 dkg maslaca
• 4 dcl slatkog vrhnja ( za ukras)
PRIPREMA
Žumanjke i šećer dobro izmješati, dodati pjenasto izmješan maslac, mljevene lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umješati snjeg od bjelanjaka.
Smjesu podjeliti na dva dijela. Jedan se dio savije u namazan i mrvicama posut lim za tortu.
Pecite na temp od 185 C oko 40 min. Drugi dio staviti u hladnjak.
Kad je prvi dio gotov ohladite ga i premažite kremom.
Ukrasite vrhnjem po želji.
Izvor: http://www.coolinarika.com/