4 osobe
125 ml suncokretovog ulja
250 ml brasna
2 kasike oraha
Za agdu 200 ml secera
125 ml vode
125 ml mlijeka
Priprema
1.
Skuhajte sve sastojke za agdu.
2.
U serpi zagrijte ulje,te na dobro zagrijano ulje dodajte brasno i przite ga stalno mijesajuci dok ne porumeni,tj.dok ne dobije bronzanu boju.
3.
Potom lagano dodajite agdu NEPRESTANO,ali OPREZNO mijesajuci.Mijesajte dok smjesa ne postane gusta i dok se ne pocne odvajati od zidova posude.U tom trenutku dodajte orahe i promijesajte.
4.
Zatim lagano dubokom kasikom ili pak kasikom za sladoled vadite halvu i servirajte na tanjir.
5.
Po zelji halvu mozete posuti secerom u praku,vanilin secerom ili mljevenim orasima.
Posluživanje
Posuzite ju dok je jos topla.
Ostatak halve moze stajati u frizideru nekoliko dana...
PRIJATNO!!!
125 ml suncokretovog ulja
250 ml brasna
2 kasike oraha
Za agdu 200 ml secera
125 ml vode
125 ml mlijeka
Priprema
1.
Skuhajte sve sastojke za agdu.
2.
U serpi zagrijte ulje,te na dobro zagrijano ulje dodajte brasno i przite ga stalno mijesajuci dok ne porumeni,tj.dok ne dobije bronzanu boju.
3.
Potom lagano dodajite agdu NEPRESTANO,ali OPREZNO mijesajuci.Mijesajte dok smjesa ne postane gusta i dok se ne pocne odvajati od zidova posude.U tom trenutku dodajte orahe i promijesajte.
4.
Zatim lagano dubokom kasikom ili pak kasikom za sladoled vadite halvu i servirajte na tanjir.
5.
Po zelji halvu mozete posuti secerom u praku,vanilin secerom ili mljevenim orasima.
Posluživanje
Posuzite ju dok je jos topla.
Ostatak halve moze stajati u frizideru nekoliko dana...
PRIJATNO!!!