četvrtak, 4. lipnja 2015.

BOSANSKA HALVA

4 osobe

125 ml suncokretovog ulja
250 ml brasna
2 kasike oraha
Za agdu 200 ml secera
125 ml vode
125 ml mlijeka


Priprema

1.


Skuhajte sve sastojke za agdu.
2.


U serpi zagrijte ulje,te na dobro zagrijano ulje dodajte brasno i przite ga stalno mijesajuci dok ne porumeni,tj.dok ne dobije bronzanu boju.
3.


Potom lagano dodajite agdu NEPRESTANO,ali OPREZNO mijesajuci.Mijesajte dok smjesa ne postane gusta i dok se ne pocne odvajati od zidova posude.U tom trenutku dodajte orahe i promijesajte.
4.


Zatim lagano dubokom kasikom ili pak kasikom za sladoled vadite halvu i servirajte na tanjir.
5.


Po zelji halvu mozete posuti secerom u praku,vanilin secerom ili mljevenim orasima.

Posluživanje

Posuzite ju dok je jos topla.

Ostatak halve moze stajati u frizideru nekoliko dana...

PRIJATNO!!!