MOKA KOCKE
Potrebno je: 700 g kajsija bez koštica, 180 g šećera, 4 jaja, 110 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 140 g kakao praha, 120 ml jake kafe, 3 kesice vanilin šećera, 150 ml slatke pavlake i kesica šlag fiksa.
Penasto umutite jaja, 150 g šećera i četiri kašike vode. Postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i mutite mikserom oko 10 minuta. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 oko 25 minuta. Pomešajte kafu i kesicu vanile. Toplu koru izbockajte na nekoliko mesta i prelijte mešavinom kafe. Kajsije operite, prepolovite i izvadite koštice. Pet prepolovljenih kajsija isecite na tanke kriške, a ostatak na kockice. Na prohlađenu koru rasporedite kockice kajsija. Krem sir umutite sa 30 g šećera i dve kesice vanile, dodajte slatku pavlaku umućenu sa šlag fiksom, nafilujte kolač, ukrasite kriškama kajsija, isecite na kocke i servirajte.
TROBOJNI DESERT
Za 4 osobe: 9-10 kajsija, pola kesice pudinga od vanile, 25 g šećera, 250 ml mleka, 450 g grčkog jogurta, 150 g amareto keksa i 2 kašika meda.
Umutite 400 g jogurta i kašiku meda. Kajsije operite, izvadite koštice, jednu ostavite sa strane i izrežite na osam kriški, ostatak isecite na manje komade, ispasirajte i umešajte kašiku meda. Puding u prahu pomešajte sa šest kašika mleka i šećerom. Preostalo mleko prokuvajte, sipajte puding i kuvajte još minut, uz stalno mešanje. U topli puding dodajte 50 g jogurta i promešajte. Na dno dekorativne čaše stavite nekoliko kašika jogurta sa medom, malo izdrobljenog keksa, puding krem, pire od kajsija, još malo keksa, ukrasite kriškama voća i uživajte.
Potrebno je: 700 g kajsija bez koštica, 180 g šećera, 4 jaja, 110 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 140 g kakao praha, 120 ml jake kafe, 3 kesice vanilin šećera, 150 ml slatke pavlake i kesica šlag fiksa.
Penasto umutite jaja, 150 g šećera i četiri kašike vode. Postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i mutite mikserom oko 10 minuta. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 oko 25 minuta. Pomešajte kafu i kesicu vanile. Toplu koru izbockajte na nekoliko mesta i prelijte mešavinom kafe. Kajsije operite, prepolovite i izvadite koštice. Pet prepolovljenih kajsija isecite na tanke kriške, a ostatak na kockice. Na prohlađenu koru rasporedite kockice kajsija. Krem sir umutite sa 30 g šećera i dve kesice vanile, dodajte slatku pavlaku umućenu sa šlag fiksom, nafilujte kolač, ukrasite kriškama kajsija, isecite na kocke i servirajte.
Za 4 osobe: 9-10 kajsija, pola kesice pudinga od vanile, 25 g šećera, 250 ml mleka, 450 g grčkog jogurta, 150 g amareto keksa i 2 kašika meda.
Umutite 400 g jogurta i kašiku meda. Kajsije operite, izvadite koštice, jednu ostavite sa strane i izrežite na osam kriški, ostatak isecite na manje komade, ispasirajte i umešajte kašiku meda. Puding u prahu pomešajte sa šest kašika mleka i šećerom. Preostalo mleko prokuvajte, sipajte puding i kuvajte još minut, uz stalno mešanje. U topli puding dodajte 50 g jogurta i promešajte. Na dno dekorativne čaše stavite nekoliko kašika jogurta sa medom, malo izdrobljenog keksa, puding krem, pire od kajsija, još malo keksa, ukrasite kriškama voća i uživajte.
Novosti.rs