nedjelja, 19. srpnja 2015.

Kolač s bananama


Sastojci:
– 500 g ”pti ber” keksa
– 1 kg banana
– 2 pudinga od vanile
– 150 g šećera u prahu
– 100 g šećera
– 1 l mleka
– 1 vanil-šećer
– 200 g lešnika
– 250 g margarina
– 6 dl slatke pavlake
– 3 kašike soka od limuna
– 100 g eurokrema
– 100 g čokolade za kuvanje

Priprema
1. U posudi sjediniti 1 dl mleka, vanil-šećer i 50 g šećera i kuvati dok ne proključa. Topao fil preliti preko mlevenih lešnika i promešati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti 5 dl mleka i 50 g šećera pa kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti 1 dl mleka i puding od vanile, sipati u ključalo mleko te uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin umutiti ša šećerom u prahu i podeliti na dva dela.
4. Jedan deo margarina dodati u poparene lešnike i dobro izmešati, a drugi deo margarina dodati u fil od vanile i umutiti.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag a jednu trećinu izdvojiti sa strane. Veći deo slatke pavlake dodati u fil od vanile i polako promešati.
6. Banane iseći na kolutove.
7. Preostalo mleko sjediniti sa rumom.
8. ”Pti ber” keks potapati u mešavinu mleka i sok limuna pa njime obložiti dno tacne za kolače. Odozgo premazati polovinom fila od lešnika i poslagati polovinu kolutova banane. Premazati polovinom fila od vanile i prekriti drugim redom natopljenog keksa. Postupak ponoviti još jednom.
9. Preko gornje kore premazati eurokrem, zatim naneti preostalu slatku pavlaku i poprskati otopljenom čokoladom.

SAVET PLUS:
Kolač ostaviti u frižideru najmanje 120 minuta da se stegne.


lepotaizdravlje.rs