subota, 25. srpnja 2015.

Zeleni Rolat

Za 6 osoba: 4 jaja, 40 g putera, 80 g + 2 kašike šećera, 80 g brašna, 25 g gustina, kesica zelene boje za kolače, 200 g bele čokolade, 150 ml slatke pavlake i 120 g pistaća.

Skuvajte slatku pavlaku, dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi, sklonite s ringle i ohladite. Žumanca umutite sa 80 g šećera, gustinom, brašnom i zelenom bojom za kolače, dodajte otopljen puter, sneg od i promešajte. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. 


Koru prepolovite po širini, dve navlažene kuhinjske krpe pospite ostatkom šećera, stavite kore i urolajte. Ohlađene rolate odmotajte, nafilujte kremom (malo krema ostavite za premazivanje), pospite seckanim pistaćima i ponovo urolajte. Rolate namažite ostatkom krema, ohladite u frižideru i servirajte.