nedjelja, 9. kolovoza 2015.

4 vrste krema za oblatne

Sastojci:

NARANČA ILI LIMUN KREMA
40 g brašna
50 g šećera
2 dl mlijeka
1 jaje
250 g margarina (može i malo manje)
2 naranče ili limuna (sok)
250 g šećera

MOCCA KREMA
40 g brašna
50 g šećera
2 dl mlijeka
1 jaje
1 vanilin šećer
250 g šećera
250 g margarina (ili malo manje)
15 g sitno mljevenje pržene kave

ČOKOLADNA KREMA
4 jaja
250 g šećera
4 rebra čokolade (otopljene ili naribane)
200 g margarina

KAKAO KREMA
40 g brašna
50 g šećera
2 dl mlijeka
1 jaje
1 vanilin šećer
250 g šećera
30 g kakao praha
250 g margarina (ili malo manje)

Priprema:

NARANČA ILI LIMUN KREMA :
Brašno, šećer, mlijeko i jaje dobro izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan margarin sa šećerom (250 g) i dodajte sok od limuna i naranče.
Sve zajedno dobro izmiješajte i filujte oblatne.
    MOCCA KREMA:
    Brašno, šećer, mlijeko, jaje i vanilin šećer dobro izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan šećer sa margarinom i mljevenu prženu kavu.
    Sve zajedno dobro izmiješajte i filujte oblatne.
      ČOKOLADNA KREMA:
      Jaja, šećer i čokoladu lupajte mikserom ili ručno u posudi koja stoji u drugoj većoj posudi s vodom, a voda treba lagano kuhati. Masu treba dobro izlupati(20 min.). Kada je masa izlupana, ohladi se i doda margarin. Sve se dobro izmiješa i filuju oblatne.
       KAKAO KREMA:
      Brašno, šećer, mlijeko, jaje, vanilin šećer dobro izmiješajte i skuhajte. U ohlađenu masu dodajte dobro izmiješan šećer (250g), kako prah i margarin.
      Sve zajedno izmiješajte i filujte oblatne.

      coolinarika.com