Za 25 keksa srednje veličine potrebno je:
- 1,5 čaša brašna (240 ml)
- 1/4 žličice praška za pecivo ili sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 1/2 šalice šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1/2 šalice biljnog margarina
- 3 žlice sjemenki lana
- 3 žlice tople vode
- 1 šalica narendane tamne čokolade
Priprema:
• U velikoj zdjeli pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol.
• U drugoj posudi pomiješajte laneno sjeme i vodu i ostaviti tako da nabubri nekoliko minuta.
• U veliku zdjelu pomiješati vrhnje, šećer, javorov sirup i margarin, i dodati laneno sjeme(ocijediti vodu) i miješati.
• Sada sve ove sastojke pomiješati zajedno
• I konačno, umiješajte sitno narendane čokolade (po želji možete zamijeniti pola čokolade sa sjeckanim orasima ili lješnjacima).
• Tijesto oblikovati u obliku keksa i staviti ih na pladanj za pečenje koji je prekriven papirom za pečenje. Peći oko 20-23 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 ° C.
veganskakuharija.blogspot.com