Sastojci
Tijesto
30 dkg oštrog brašna
10 dkg šećera
4 žumanjka
15 dkg margarina
1 prašak za pecivo
Krema
3 jogurta (možete čak i tekuća)
3 žlice oštrog brašna
3 vanilina šećera
15 dkg šećera kristal
snijeg od 4 bjelanjka
Priprema
1. Tijesto :
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te stavite u malo veću zdjelu da lakše umjesite tijesto.
Dodajte šećer, žumanjke i margarin. Zamijesite tijestoi podijelite na dva jednaka dijela.
Umotano u foliju ostavite da ostoji u hladnjaku oko sat vremena.
2. Krema:
Pomiješajte jogurt sa šećerom, vanilinim šećerom i brašnom, te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3. Tijesto izvadite iz hladnjaka te jednu polovicu razvaljajte i stavite u namašćeni pleh.
Preko tijesta stavi kremu i zapeci oko 15 minuta na 200 stupnjeva,dok krema ne otvrdne.
Izvadite iz pećnice i stavite drugi dio kore, ako vam je lakše možete ga izribati.
Zapeći do kraja.