Kore:
3 x po:
5 belanaca,
3 žumanca,
5 kašika šećera,
5 kašika brašna,
1 kasike kakaoa,
50 ml ulja,
1/2 prašak za pecivo.
750 ml čokoladnog mleka
Fil:
750 gr šlaga
600 ml kisele vode
6 kiselih pavlaka ( 1 kg )
325 gr šećera u prahu
600 gr mlevene plazme
5 belanaca,
3 žumanca,
5 kašika šećera,
5 kašika brašna,
1 kasike kakaoa,
50 ml ulja,
1/2 prašak za pecivo.
750 ml čokoladnog mleka
Fil:
750 gr šlaga
600 ml kisele vode
6 kiselih pavlaka ( 1 kg )
325 gr šećera u prahu
600 gr mlevene plazme
Priprema:
Belanaca ulupati sa šećerom, pa dodati žumanca i ulje u mlazu, sve muteći.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve izmešati lagano i staviti da se peče na 180 stepeni.
Kalup je otprilike 25 x 35 cm.
Ovako ispećii druge dve kore.
Obe ohladjene kore preliti sa čokoladnom mlekom. ( sa po 250 ml )
Šlag umutiti sa kiselom vodom da bude čvrsto.
Posebno umutiti pavlaku sa šećerom u prahu.
Pavlaci i šećeru dodati mleveni plazma keks i 9 punih kašika prethodno umućenog šlaga i sve sjediniti.
Filovati kora, fil, šlag, do kraja
Ostaviti u frižideru preko noći.
brzikolaci.com