Sastojci:
700 grama patlidžana
brašno
hljebne mrvice
4 jaja
so
ulje za prženje
Umak:
250 ml tečnog paradajz sosa
2-3 česma bijelog luka
2.3 kašike maslinovog ulja
Posip:
rendani parmezan
sir gauda
Način pripreme:
Patlidžane oguliti i isjeći na kolutove. Pohovati ih na uobičajeni način brašno, jaja, hljebne
700 grama patlidžana
brašno
hljebne mrvice
4 jaja
so
ulje za prženje
Umak:
250 ml tečnog paradajz sosa
2-3 česma bijelog luka
2.3 kašike maslinovog ulja
Posip:
rendani parmezan
sir gauda
Način pripreme:
Patlidžane oguliti i isjeći na kolutove. Pohovati ih na uobičajeni način brašno, jaja, hljebne
mrvice. Kad ih slažete ispohovane na tanjur malo ih posolite.
Paradajz sos sa maslinovim uljem i bijelim lukom koji nakon kuhanja odstranite stavite da kuha nekoliko minuta.
U zdjelu redajte patlidžane, premažite ih paradajz sosom i pospite sirom, tako dok ne završite, na kraju na površini možete staviti deblji sloj sira. Ja sam koristila gauda sir. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Prijatno vam bilo.
Paradajz sos sa maslinovim uljem i bijelim lukom koji nakon kuhanja odstranite stavite da kuha nekoliko minuta.
U zdjelu redajte patlidžane, premažite ih paradajz sosom i pospite sirom, tako dok ne završite, na kraju na površini možete staviti deblji sloj sira. Ja sam koristila gauda sir. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Prijatno vam bilo.
tortekolaci.com