nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Patlidžani sa sirom

Sastojci:

700 grama patlidžana

brašno

hljebne mrvice

4 jaja

so

ulje za prženje

Umak:

250 ml tečnog paradajz sosa

2-3 česma bijelog luka

2.3 kašike maslinovog ulja

Posip:

rendani parmezan

sir gauda


Način pripreme:

Patlidžane oguliti i isjeći na kolutove. Pohovati ih na uobičajeni način brašno, jaja, hljebne 
mrvice. Kad ih slažete ispohovane na tanjur malo ih posolite.
Paradajz sos sa maslinovim uljem i bijelim lukom koji nakon kuhanja odstranite stavite da kuha nekoliko minuta.
U zdjelu redajte patlidžane, premažite ih paradajz sosom i pospite sirom, tako dok ne završite, na kraju na površini možete staviti deblji sloj sira. Ja sam koristila gauda sir. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Prijatno vam bilo.

tortekolaci.com