ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Pita od povrća

Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za kalup promjera 26 cm:
Tijesto:
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • malo soli
Punjenje:
  • Pola poriluka
  • 250 g šampinjona
  • 1 jaje
  • 100 g sira goude

Priprema:
Prvo od sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku najmanje pola sata da odstoji.
Poriluk sitno nasjeckati i pržiti kratko na ulju i zatim dodati naribane gljive. Sve skupa pirjati 10-ak minuta i maknuti s vatre. Pustiti da se malo ohladi i u smjesu dodati jaje i naribati sir.
Tijesto razvaljati u kalup i isipati povrće.
Peći na 180 stupnjeva 30 min, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnu boju.

mljac.com.hr