utorak, 23. prosinca 2014.

BAKAT HURMAŠICE

 

tijesto -
200 gr margarina
10 kasika secera
2 jaja
prasak za pecivo
30 kasika brasna

navedene sastojke izmijesati i napraviti tijesto ,pazite da svi sastojci budu sobne temperature
kada napraviti tijesto podijelite u dva dijela i ostavite u frizider da odmara
fil-
200 gr mljevenih oraha
1 kasika kakaoa
1 fildzan mljeka
2 fildzana secera
navedene sastojke izmijesati i ostaviti na stranu ne u frizider
izvadite tijesto i razvijte i stavite pola fila na jedno tijesto i urolajte kao za rolat sto mozete vidijeti u slikama ,isto tako ponoviti sa drugom polovicom tijsta ,zad je tijesto urolano opet staviti u frizider da malo odmori tijesto jer ce se lakse rezati hurmasice
u meduvremenu dok se tijesto hladi staviti
agda:
35 kasika secera sa
600 ml vode da se skuha za sirup

zatim izvaditi tijesto i sijeci na kolutice i slagati u tepsiju i staviti da se pece oko 30 minuta na180 C
kad su pecene preliti vruc sirup/agdu preko vrucih hurmasica