utorak, 23. prosinca 2014.

PUSLICA TORTA:

SASTOJCI:
10 jaja
1/2 kg šećera
250 gr margarina
300 gr plazme ili lešnika
eurokrem
1 kašika sirćeta
400 ml mleka

KORA:
Umutiti 10 belanaca sa 1/2 kg šećera kad bude čvrsto dodati 1 kašiku sirćeta. Mutiti jos minut, dva. Peći u najveći pleh 1 sat na 150 stepeni ne otvarati rernu. Kada se kora ispece izvaditi je i ostaviti je da se ohladi. Ohlađenu koru iseći na pola.

FIL:
10 žumanaca umutiti pa onda dodati 1 kašiku brašna. Kuvati na pari u 400 ml mlijeka. U drugoj posudi pomješati 150 gr prah šećera sa 250 gr margarina. Kada se fil od žumanaca dobro ohladi sjediniti sa margarinom i šećerom. U fil dodati 300 gr plazme ili lješnika.
Staviti koru pa premazati euro kremom. Preko staviti polovinu fila, pa preklopiti drugom korom. Drugu koru isfilovati ostatkom fila. Tortu možete ukrasiti šlagom. PRIJATNO