Sočan, punog okusa…
Potrebni sastojci:
- 3 jaja
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 šalica brašna
- 1/2 šalice ulja
- 1/2 šalice mlijeka
- 1prašak za pecivo
- 20 dag rogača (mljevenog)
- 3-4 srednje jabuke
- 10 dag grožđica
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- par žlica ulja (ili maslaca)
- malo mlijeka
Postupak pripreme:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati,dodati ulje , brašno prosijano s praškom za pecivo i mlijeko.
Zatim dodati mljeveni rogač i sitno naribane jabuke (bez kore).
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano kuhačom umiješati u tijesto.
Na kraju dodati grožđice
Peći oko 25 min na 180°C.
Preko ohlađenog kolača premazati glazuru od čokolade.
Površinu glazirati, može gotovom glazurom ili ovako:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati,dodati ulje , brašno prosijano s praškom za pecivo i mlijeko.
Zatim dodati mljeveni rogač i sitno naribane jabuke (bez kore).
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano kuhačom umiješati u tijesto.
Na kraju dodati grožđice
Peći oko 25 min na 180°C.
Preko ohlađenog kolača premazati glazuru od čokolade.
Površinu glazirati, može gotovom glazurom ili ovako:
Može se peći i u kalupićima za muffine.
prakticanzivot.com