srijeda, 14. siječnja 2015.

POSNI KOKOS KOLAČ


Kora:
  • 6 dcl vode
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 g kokosovog brašna
Sve sastojke sjediniti i speći koru u velikom četvrtastom plehu. Peći na 180 stepeni. Pečene i ohlađene kore presjeci po dužini tako da dobijemo 3 trake.


Fil:
  • 600 ml vode
  • 2 pudinga od čokolade
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 8 kašika šećera
  • 125 g margarina
Po želji možere dodati mljevene plazme ili sjeckanog lješnika.
U vodi i mlijkeu skuvati puding pa dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi.
U ohlađen fil dodati pjenasto umućen margarin sa malo prah šećera
I po želji i ukusu dodati plazme ili lješnika.
Filovati trake i posuti kokosom.
Prijatno!
Recept od: Vesna Radić