petak, 2. siječnja 2015.

Srce sa jagodama


Tjesto:
150 ml mljeka
30 g margarina
malo secera i soli
90 g brasna
2 jaja

Fil:
250 ml slatkog vrhnja
250 g jagoda

Priprema:
Staviti mljeko,margarin,secer i sol da prokuha,skloniti sa kola i dodati brasno.Promjesati, vratiti ponovo na kolo i jos kratko kuhati uz stalno mjesanje.Skloniti sa kola i dodati jedno po jedno jaje.Ugrijati rernu na 180°C,tjesto staviti u spricu i oblikovati srce na masnom papiru.Peci oko 30 min.Kad je gotovo,ostaviti kratko da se ohladi i jos toplo pazljivo prerezati.Kad se ohladi filovati sa umucenim slatkim vrhnjem ( po zelji se moze dodati secer ),poredati jagode,prekriti gornjim djelom i posuti secerom u prahu.

Ovaj kolac se brzo i lako napravi a ujedno idealan za voljenu osobu...

Helena-isprobanirecepti.blogspot.com